Sacuvaj blog - sačuvaj uspomenu

Sačuvajte vaš blog na vrijeme i sačuvajte uspomenu na vrijeme provedeno ovdje.

27.01.2015.

Sačuvajte vaš blog i lijepe trenutke koje ste proveli ovdje

Sačuvajte vaš blog i lijepe trenutke koje ste proveli ovdje.
S obzirom da se servis blogger.ba gasi i da će svi blogovi biti obrisani ja se nisam mogao pomiriti sa činjenicom da moje vrijeme i trud koji sam ovdje proveo i uložio tek tako nestane. Od 2007 godine vodio sam jedan blog koji je imao preko 700.000 hiljda posjeta. Sad od jednom da sve to nestane bez traga kao da nikad nije ni postojalo? Toliko uspomena, tekstova... Ne!
Obzirom da ja sistem downloada odnosno spašavanja bloga koji ovaj servis nudi,  nije uopšte praktičan i bukvalno je nemoguće arhivirati veći blog, ja sam bio primoran (obzirom da sam programer) napraviti aplikaciju koja će blog snimiti i sačuvati ga u istom obliku kao što je i ovdje, te isti taj blog kasnije moguće pregledati na računaru bez interneta (offline).
Odlučio sam se istu tu uslugu ponuditi i drugima, naravno uz malu naknadu. Svi oni koji žele sačuvati svoj blog i kasnije ponovo nekada za možda 5 ili čak 10 godina prisjetiti se šta su pisali i objavljivali neka se jave u privatne poruke. Kopiju vašeg bloga u istom formatu i obliku kakav je sad šaljem vam na mail sa upustvom kako i gdje isti ako hoćete da negdje još objavite i učiinite dostupan drugima, te da uvijek možete ponovo otvoriti vaš blog i prisjetiti se vremena dok ste ovdje pisali.
Svaki blog koji spasim tj. posaljem kopiju njegovom vlasniku napisat ćemo ovdje, da i drugi mogu čitati.
--------------
Spašeni blogovi do sada:
-----------------------------------------
- nevenkagaragic.blogger.ba
- mojsindenis.blogger.ba
- trijumf.blogger.ba
--------------
VIJEST O GAŠENJU BLOGGER.BA SERVISA:
http://bljesak.info/rubrika/sci-tech/clanak/gasi-se-bloggerba/107019